Kedves Látogatóink!

A fesztiválok súlyos terhet rónak környezetünkre, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági Stratégiáját követve, az Óbuda Napja 2024 rendezvényein is törekszünk ezt a terhelést enyhíteni. A fenntarthatóság jövőálló fejlődést jelent, melynek érdekében csökkentjük a pazarlást, gondozzuk a helyet ahol élünk és törődünk közösségünkkel.

Az Óbuda Napja 2024. rendezvényen a REPOHÁR használatát kötelezővé tettük. Ezzel nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkenthetjük, de a szállításból fakadó CO2 kibocsátás is mérséklődik. A magyar gyártóktól vásárolt termékekkel a hazai munkaerőpiacot támogatjuk.

  • A rendezvényen az italokat kizárólag REPOHÁRBAN tudják elfogyasztani.Az Óbuda ikonikus épületeit  ábrázoló poharakat, 0,5l, 0,3l és 0,05l-es méretben lehet megvásárolni. A REPOHARAK egységesen 600 Ft-ba kerülnek, az italok megrendelésekor egyszeri REPOHÁR használati díj kerül felszámolásra. A REPOHARAK, az Önök kényelme érdekében, a Fő téren fölállított REPOHÁR VISSZAVÁLTÓ PONTON válthatóak vissza a megvásárolt áron, de egy értékes, egyedi gyűjtemény darabjaiként haza is vihetőek. A teljesárú visszaváltási lehetőség biztosítása miatt az Óbuda applikáció 5%-os kedvezménye a REPOHÁR betéti díjára nem vonatkozik.Felhívjuk figyelmüket, hogy sérült poharat nem áll módunkban visszaváltani, az elhagyott pohárért felelősséget nem vállalunk.

A fenntarthatóság érdekében Önöktől azt kérjük, hogy ha tehetik, a rendezvényt KERÉKPÁRRAL, TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL, VAGY GYALOGOSAN közelítsék meg!

Köszönjük, hogy velünk együtt fontosnak tartják Óbuda-Békásmegyer fenntartható fejlődését!

A szervezők

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook