„Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,
A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,
Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik
Mezei szagokkal a tavaszi szél.”

József Attila: Tavasz van! Gyönyörű! (részlet)

Tisztelt harmadik kerületiek! Kedves barátaim!

A tavasz beköszönte minden ember számára az újjászületést és ezzel az új reményt jelenti. Nekünk, óbudaiaknak a tavasz legszebb hónapja ennél is többről szól, hiszen immár közel húsz éve májusban ünnepeljük szeretett lakóhelyünk, a harmadik kerület napját.

Az összetartó közösség akkor igazán erős, ha elismeri és tiszteli azokat, akik fáradhatatlanul munkálkodnak szűkebb pátriánk jó hírnevének öregbítésén. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idei Óbuda Napján ismét átadhatjuk Óbuda-Békásmegyer legrangosabb kitüntetéseit, a Díszpolgári címet, a Pro Óbudáért-díjakat és a Közbiztonságért-díjakat.

A majális a méltó ünneplés mellett a felhőtlen jókedv és mulatság időszaka is. Óbuda Napja idén talán a korábbi években megszokottnál is gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen ide látogató vendégeinket is. A kollégáim által nagy szeretettel és gondossággal összeállított zenei paletta széles skálájából nem lesz nehéz választani; színvonalas gyerekkoncertek, világzene, igényes könnyűzenei produkciók szerepelnek étlapunkon, bízom benne, hogy a színes kínálatból mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet.

Természetesen, mint minden évben, a kerület kulturális intézményei is készülnek Óbuda Napjára, ne mulasszanak el könyvtáraink, múzeumaink, színházaink kínálatából sem csemegézni.

Tegyük ezt a gyönyörű májusi hétvégét együtt még szebbé – a közösség kiemelkedő tagjainak ünneplése, a közös mulatság, a jó zene az, amitől érezzük, ez a mi otthonunk, ahol jó élni, jó együtt lenni.

Találkozzunk május 3-án, 4-én és 5-én, Óbuda Napján, a III. kerület ünnepén.  Szeretettel várjuk Önöket!

Óbuda-Békásmegyer, 2024. április

dr. Kiss László

Óbuda-Békásmegyer polgármestere

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook