Tündéri május, lombot fakasztó,
Könnyű felöltőt szegre akasztó,
Légy üdvözölve:
Szívet fakasztó, emlék-marasztó…

 

Tisztelt harmadik kerületiek! Kedves barátaim!

Ady Endre gyönyörű, májust idéző soraival köszöntöm Önöket Óbuda Napja oldalán. Idén  tizenhetedik  alkalommal rendezzük meg a kerület ünnepét, amelyre szeretettel invitálom Óbuda-Békásmegyer minden lakóját.

Ez a hétvége rólunk, itt élőkről szól. Éppen ezért szívvel-lélekkel és nagy gondossággal válogattuk ki a hol vidámságot, igazi majálist idéző, hol lebilincselően szórakoztató műsorszámokat, hogy egy teljes hétvégén, négy különböző harmadik kerületi helyszínen ünnepelhessünk együtt.

Hiszem, hogy a programok között mindenki talál kedvére valót, hiszen nem csak a Fő téren, a Szentlélek téren, a Kobuci kertben és a Csobánka téren lesz alkalmunk együtt ünnepelni. A kerület kulturális intézményei, múzeumai, könyvtárai is gazdag kulturális kínálattal várják vendégeiket.

Ami igazán Óbuda-Békásmegyer ünnepévé teszi Óbuda Napját, az a kerület rangos kitüntetéseinek ünnepélyes átadása, elismerve azokat a kiemelkedő teljesítményeket, amelyek a harmadik kerületet gazdagítják, az itt élőket szolgálják.

Bízom benne, hogy velünk tartanak május 6-án és 7-én az Óbuda Napja rendezvényein és feledhetetlenül szép pillanatokkal teli májusi hétvégét tölthetünk együtt.

Kellemes szórakozást kívánok!

Óbuda-Békásmegyer, 2023. április

Kiss László

Óbuda-Békásmegyer polgármestere

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook