Óbuda-Békásmegyer díszpolgára Dr. Gyarmati Andrea – Gratulálunk minden díjazottnak!

Óbuda-Békásmegyer díszpolgára Dr. Gyarmati Andrea, aki a kitüntető címet kiemelkedő életpályája és eredményei elismeréseként kapta. Dr. Gyarmati Andrea ezüstérmes világcsúcstartó olimpikon, a Magyarország örökös úszóbajnoka cím birtokosa. Sportsikerei mellett nagyszerű hivatást, a gyógyítást tudhatja  magáénak, 1978 óta dolgozik kiváló gyermekorvosként.

Pro Óbuda díjat ez évben három kiváló hölgy kapott. Gólyáné Kaszás Erzsébet óvodavezető és Kiss Anita óvodavezető, mesterpedagógus Óbuda-Békásmegyer érdekében kifejtett, maradandó értékkel bíró óvodapedagógusi munkájuk elismeréseként kapták meg a rangos kitüntetést. Papp Dalma a Meggyfa Idősek Klubjának vezetője a kerületi idősek érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként részesült Pro Óbuda díjban.
A Hidegkuti Nándor-díj Óbuda-Békásmegyer Sportjáért címet Sipos Mónika, az Óbudai WDSE edzője kapta. Az idei esztendőben az Óbuda Sportolója Díj női díjazottja Pallagi Petra, a műkorcsolyázó, a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület versenyzője. A kitüntetés férfi díjazottja Krammer Krisztián Roland, fekete öves karate mester, a Gankaku Egyesület legeredményesebb versenyzője.

A legklímabarátabb kerületként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete 2023-ban alapította a Zöld Óbudáért Díjat. Az elismerés azoknak adományozható, akik kezdeményezésükkel, programjaikkal hozzájárulnak a fenntartható környezet védelméhez és kialakításához, a környezettudatos magatartás népszerűsítéséhez.

Az első Zöld Óbudáért Díjat Gyepes Lajos kapta, aki több évtizede szervezőként is részt vesz a csillaghegyi közösségi utcatakarításokon a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület elnökségi tagjaként, és mellette évek óta aktívan részt vállal a Római-part szebbé tételében.

Az ünnepélyes átadón vendégművészként Bródy János is részt vett.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on facebook