Köszöntő

Tisztelt Olvasó!

Budapest tavasszal évről évre azt az arcát mutatja, melyet fiatalok, idősek, a családok és a turisták egyaránt szeretnek. Megannyi helyszíne más és más élményt tartogat számunkra. Sokak szemében a főváros egyetlen hatalmas, lüktető, színes és izgalmas terület, ezért jogos a kérdés, vajon létezik-e önálló identitása Budapest különböző városrészeinek és az ott élő embereknek.

busbalazs

Nos, a rövid, egyszavas felelet helyett azt javaslom, hogy Ön is látogasson el a III. kerület legjelentősebb kulturális és szórakoztató eseményére, Óbuda Napjára. Itt egyszerre találkozhat a történelmi nevezetességekkel, gasztronómiai különlegességekkel, a helyben működő civil szervezetek képviselőivel, a kerület életében fontos szerepet vállaló lokálpatriótákkal, a helyben élők közösségeivel, s általuk talán a válasszal is. A Duna közelsége, épített örökségünk és az itt élő polgárok vendégszeretetének együttese teremti meg azt a páratlan atmoszférát, melyet vendégeink és az ide látogatók egyszerűen csak a hely szellemének neveznek.

Ha Önt a kerület polgáraként köszönthetjük, akkor elsősorban Óbuda Napja előadásait és különböző eseményeit ajánljuk figyelmébe, melyek a régi recept szerint a gyermekprogramoktól kezdve egészen a fesztiválhangulatot teremtő esti nagy koncertekig mindenkinek tartalmas szórakozást ígérnek.

Május 5-én és 6-án a III. kerület gondoskodik a tökéletes tavaszi kikapcsolódásról.

Ünnepeljük együtt Óbuda Napját!

Tisztelettel várom.

Bús Balázs polgármester